Kenapa ALLAH Temukan Kita Dengan Orang yang SalahAssalamualaikum...


Memang sakit bila cinta yang kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yang bernama kekasih, apatah lagi kita dibuang begitu saja. Tapi, itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

Memang ALLAH sengaja  menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita bertemu jodoh yang sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuan-NYA.
Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat menjadi penilai yang baik.

Memang ALLAh sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalha makhluk yang sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat Kasih Sayang Yang Terbaik, Khas Untuk Diri Kita.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita sedar bahawa ALLAH Maha Pemurah & Penyayang kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yang hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yang tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita jadi Manusia Yang Hebat jiwanya..

Memang ALLAh sengaja menemukan kita dengan orang salah supaya kita lebih faham bahawa Cinta Terbaik Hanya Ada Bersama ALLAH

Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yang salah supaya kita Lebih Mengenal Kehidupan Yang Tak Selamanya Kekal.

Wahai sahabat yang kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Hari esokpun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhan-NYA, dan meninggalkan larangan-NYA. Percayalah  sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hamba-NYA yang menadah tangan meminta dengan pengharapan Hanya kepada-NYA

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Damai